Избори 2019

Радан Кънев: България може много повече ако е част от силна и единна Европа

„България може много повече ако е част от силна и единна Европа“, заяви водачът на листата за европейските избори на обединението „Демократична България“ Радан Кънев на среща с граждани в Хасково.

Листата беше представена от лидера на обединението Христо Иванов. По неговите думи листата, която е под №13 в бюлетината, е съставена от първокласни кандидати. „Изключително много се радвам, че водач на листата е Радан Кънев. Той е доказал, че може да се бори за това в България да има свобода и закон. Свободата и законът са двете неща, които заедно наричаме Европа“, заяви лидерът на „Демократична България“.

Избори

Според Радан Кънев колкото по-силен и единен е Европейският съюз, толкова по-силна, свободна и богата ще бъде България. „Не съм се уморил да говоря и за това по какъв начин корупцията в българското общество уврежда интереса, свободата и преди всичко богатството на всеки отделен българин. Парите, които се крадат в рамките на един мандат се използват в голямата си част не за друго, а за да бъдат купени гласовете и да бъде спечелен следващият мандат с още по-голямо мнозинство. Най-лошото е, че властта не се използва да се прекъсне тази престъпност, а напротив – огромната сила на политическата власт, от местно до национално ниво се използва да ставаме все по-бедни и все по-престъпна държавата. Всички български граждани много добре знаят какво представляват ГЕРБ, БСП и че ДПС управлява, независимо, че официално премиерът е от ГЕРБ или от БСП“, каза Кънев.

Избори

По неговите думи на предстоящите избори на 26 май трябва да се покаже, че има нов път и че изборът не е между ГЕРБ и БСП. „Ако вкараме двама души ще го покажем много звучно. Ние сме реалисти. Ако сега покажем, че „Демократична България“ може двама евродепутати, то на следващите избори, че може много кметове в областни центрове, десетки в общински центрове, стотици, а защо не и хиляди общински съветници в страната и достатъчно народни представители, за да може това управление което имаме сега да бъде невъзможно“, завърши водачът на листата на „Демократична България“.

„За да е силна България, трябва да е силен законът и да важи за всички. За да е силна Европа, трябва да има общи силни закони, които да важат за всички“, каза в отговор на въпрос от залата Радан Кънев.

Пълната листа на обединение „Демократична България“ може да видите ТУК.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button