Хасково

Бизнес идеи за самоохлаждаща опаковка и мобилно приложение са сред наградените от конкурс в Хасково

Четирима ученици бяха наградени с грамоти и подаръци от онлайн конкурса „Имам бизнес идея“ на Областния информационен център в Хасково.

Те са изпратили видеоклипове до 2 минути със своите бизнес идеи. След това за тях е гласувано във Фейсбук. Първото място е за Христо Хубенов в 10 клас на харманлийското СУ „Неофит Рилски“, втора е Петя Кънева в 8 клас на ФСГ „Атанас Буров“, трета е Теодора Тодева също от 8 клас на ФСГ, а четвърта е Дияна Янева в 7 клас на ОУ „Христо Смирненски“. Първите двама печелят и посещение на София Тех Парк, където ще има среща с предприемачи.

Награди

Идеята на Христо е за създаване на мобилно приложение, каквото още няма в България. То ще улесни родителите и децата при кандидатстването след 7 клас. Победителят в конкурса даде пример с дете от село Бисер, което иска да кандидатства в хасковска гимназия. Вместо да пътува до областния град с приложението то ще може да разгледа училищата, какви специалности предлагат и евентуално да направи виртуална разходка из тях.

Петя представи бизнес идеята си за самоохлаждаща опаковка. Тя е с активен въглен по стените, който се задейства при сипването на течността.

За Теодора в основата на всичко е да инвестираме в себе си като се усъвършенстваме. Така ще можем да се развиваме в разнообразни области. Дияна представи своите уникални бижута и магнити, които вече е продавала на морето. Тя е участвала и в благотворителни кампании.

Двете момичета от ФСГ са участвали и в националния конкурс на МОН за бизнес идея и също имат спечелени второ и трето място.
Целта на сегашния конкурс е да се насърчи предприемачеството и инициативността у младежите и да се запознаят с възможностите за еврофинансиране.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
албена
албена
29.05.2019 16:34 16:34

Браво деца,продължавайте все така!

Back to top button