Спорт

Бадминтонистките на Езиковата златни на ученическите игри, юношите на ПГДС са вицешампиони

Отлично се представиха хасковските отбори на приключилите днес държавни ученически финали по бадминтон за юноши и девойки 8 – 10 клас в спортна зала „Дружба“. Във финалите, които бяха открити в петък участваха по 10 отбора от страната.

Бадминтонистките на хасковската Езикова гимназия „Асен Златаров“ станха шампионки надигравайки в оспорван финал момичетата от СУ „Георги Бенковски“ – Пазарджик. Трети са СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Дупница. В индивидуалното класиране шампионка е хасковлийката Таня Иванова, следвана от Анжела Василева от Дупница и Виктория Ватева от Пазарджик. В шампионския състав на Езиковата са още Моника Вълчева, Аделина Боянова, Елена Атанасова и Веселина Кавръкова.

Бадминтон

Бадминтонистите на хасковската ПГДС „Цар Иван Асен II“ са вицешампиони. Първи са ГПЧЕ „Ромен Ролан“ – Стара Загора, а трети са СУ „Асен Златаров“ – Първомай. Хасковлията Евгени Панев е първи в индивидуалното класиране, следван от Димитър Ненчев от Стара Загора и Георги Калиничков от Оряхово. Във вицешампионския състав на ПГДС са още Стилиан Мерджанов, Христо Йорданов, Толга Тасим и Мерт Миленов.

Бадминтон

Хасково беше домакин и на държавните ученически финали по хандбал при девойките в същата възрастова група. В спортна зала „Спартак“ се състезаваха 6 отбора от страната, като от Хасково бяха хандбалистките на ФСГ „Атанас Буров“. Призовата тройка е Сливница, Бургас и Габрово. Голмайстор на финалите с 52 попадения е Анита Костадинова от Сливница.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button