Хасково

РЗИ: Англичанка, двете й деца и дядо им са били в Инфекциозно със съмнение за хранително отравяне

Майка с двете й деца и дядо им са били настанени в Инфекциозно отделение на хасковската болница със съмнение за хранително отравяне, уточниха за Haskovo.info от Регионалната здравна инспекция. Те са били с висока температура, повръщане и диария.

Припомняме, че по-рано от здравното министерство съобщиха за шестчленно семейство, което е получило симптомите след посещение на местно заведение, където консумирали една и съща храна. Четирима са били в болницата и вече са изписани, а други двама са се лекували амбулаторно.

Майката е англичанка, омъжена за българин от Габровско и дошли семейно на екскурзия, като отседнали в хасковски хотел на Кенана. След като получили оплакванията от Областната дирекция по безопасност на храните са взели проби от кухнята и персонала на хотела. Те са се оказали чисти, като изследванията на туристите също не са показали наличието на бактериална инфекция.

От РЗИ коментираха, че най-вероятно става въпрос за лятна вирусна инфекция, която протича със същите симптоми.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
възмутен
възмутен
23.07.2019 12:22 12:22

Хотела ЕНРОПА на Кенана

Back to top button