Хасково

Водещи специалисти обучават 39 лекари от хасковската болница на спешна медицинска помощ

Обучение по спешна медицинска помощ карат 39 лекари от МБАЛ – Хасково. Повечето от тях са млади специализанти.

Те се обучават от проф. д-р Чавдар Стефанов и екипа му – гл. ас. д-р Ивайло Минев и гл. ас. д-р Георги Павлов, които са водещи специалисти в областта на анестезиологията и интензивното лечение в България. Сред темите днес бяха остра бъбречна недостатъчност и шок.

Болница

Подобно обучение след спечелен проект се извършва само в две болници в страната. Изпълнителният директор на МБАЛ – Хасково д-р Георги Гелов заяви, че обучението е много полезно особено за младите лекари, които дават и дежурства в Спешно отделение. То е отворено и за други лекари, на които темата им е интересна. Обучението е започнало през април и ще продължи до септември.

7 коментара

  1. толкова са некадърни тукашните лекари че трябва да започнат да ги обучават на първична а не спешна медицинска помощ

  2. Ти си много кадърен, виж като дойде момента да търсиш медицинска помощ тръгвай за веднага за София и дано ти стигни времето. И като ти откраднат нещо хващай за Хавай да търсиш отряда 5-0,умник.

  3. Анонимните критици ,впечатляващи с „остроумие“,“богат набор от епитети“ и най-вече „грамотност “ или казано на език ,достъпен до техния – ИевЪлЪ мУмчИе ,мЪ кЪт си дУвлИчеш наЗраниА гъз ,Шот сЪ лекУАш с рецепти от „Гала“ , мноУ жални Учи праИш.

  4. Голямата „работа“се изказа на първа линия , ама си оставаш без трите имена и тежестта .

  5. Колко животи са спасявани в тази болница ,не се отчита под никаква форма ,но нечия критика винаги оказва тежест в обществото . Преди да поставяме присъди трябва да се замислим ,дали имаме компетенцията да го правим ,дали имаме правото да го правим ,дали не пречим на работата на хората ,които биха могли да помогнат на близък ,да речем . Думите на първи коментар са тежки ,арогантни ,цинични . Ако се гордее с това си послание ,при условие ,че няма доблестта да напише 3те си имена ,това е жалко за него самия .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button