Хасково

Прогнозата е за малко по-топла зима, 173 снегорина ще чистят хасковските пътища и магистралата

Общо 173 снегорина са в готовност да чистят републиканските пътища в Хасковска област и автомагистрала „Марица“, съобщи директорът на Областно пътно управление Радостин Ламбрев на заседание на областната комисия за готовността за предстоящия зимен сезон.

126 машини ще чистят 1 010 километра републикански пътища, а 34 снегорина ще работят по 114 километра на магистралата. Очакват се още 13 комбинирани машини, които едновременно ще чистят и опесъчават. От Пътното допълниха, че има налични количества сол, пясък и калциев дихлорид, като доставките продължават. Директорът на Областната дирекция на МВР Ангел Цанков каза, че се извършват проверки на снегопочистващата техника.

Всички служби и общините заявиха готовност за зимния сезон. Някои общини вече имат сключени договори с фирми за снегопочистването, а в други се провеждат обществени поръчки. По процедурата на община Хасково документи е подала само „Ата строй“.

„Дългосрочната прогноза е за сравнително нормална и малко по-топла зима. Валежите ще са около нормата и малко повече. Зимата няма да се различава особено от последната. Очаква се да е по-студено в края на ноември и декември и в началото на януари“, съобщи директорът на метеорологичната обсерватория в Хасково Спас Александров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button