Любопитно

Славян Костов: Затворете Windows-а и отворете Прозореца

Фотографът Славян Костов е поредният хасковски творец, който отговори на предизвикателството и се включи в инициативата на общината „Приказка за силата“.

Той беше предизвикан от диригента на детски хор „Орфей“ Елена Цветкова. Славян на свой ред номинира художниците Луиза Китар и Даниел Русев, както и вокалистът на група „Hangar 42“ Боян Гегов.

Фото
Славян Костов

Приказката на Славян Костов е от кадри, заснети през последните 4 г. от неговия прозорец. Той призовава хората да затворят Windows-а и да отворят Прозореца.

„В края на 2016 г. си поставих цел, всеки ден да документирам света такъв, какъвто го виждам през моя прозорец. Този проект кореспондира изключително много с динамичната обстановка, в която се намираме и прозорците за много от нас са малкия остров на спасението в изолация“, казва Славян.

Фото

Всекидневно в обектива на фотографа влизат природните явления, архитектурата на неговия квартал, флората, фауната, с които сме заобиколени. „Никога не съм си представял, че мога така да се радвам, когато открия геометрията на формите, създадени от човека, драматургията на светлината, комедията в започващите и трагедията на отиващите си сезони. Облаците, тези природни текстури с неочаквано начало и край. Облаците, които никога няма да видим отново по същия начин. Целият този спектакъл се разиграваше пред мен с отварянето на един единствен прозорец“, описва своите преживявания хасковският творец.

Проектът на Славян Костов може да видите ТУК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
съпричастен
съпричастен
28.04.2020 9:35 9:35

Никак не е лесно 4 години да не можеш да излезеш от стаята !

Back to top button