Регион

Маказа остава отворен, туристи и бизнес притеснени от затваряне

ГКПП „Маказа“ остава отворен, а трафикът е слаб и няма струпвания.

Въпреки че Гърция обяви, че преминаването ще бъде спряно, това така и не е станало факт. „Маказа“ обаче изчезна от електронните декларации, които се попълват преди пътуване.

Загадката дали и кога ще се случи затварянето на пункта отказа много хора да пътуват. Това предизвика недоволство, както у нас, така и в Гърция. Местните власти в съседните региони като Комотини вече са изпратили протестни писма до правителството с искане пунктът да остане отворен, защото в противен случай туризмът в Североизточна Гърция е обречен. От българска страна бизнесът също очаква огромен срив.

Haskovo.info припомня, че преминаването на туристи вече беше преустановено през пунктовете „Ивайловград“, „Капитан Петко войвода“ и „Илинден“, където се пропускат само стоки и сезонни работници с трудови договори. Пунктът при Златоград пък беше затворен още в началото на пандемията.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button