Регион

Кражби на Неделния пазар, хванаха и ментета

Ментета са иззели димитровградските полицаи от Неделния пазар, съобщават от областната дирекция на МВР.

Вчера те са проверили две маси, където установили за продажба 37 артикула от запазени търговски марки без разрешение на правопритежателя. Якетата и елеците са предадени с протокол на разследващите от 23-годишния си собственик от Пловдив.

Две кражби са извършени на Неделния пазар вчера. Първата е на мобилен телефон от яке на 38-годишна жена, а втората – на моторен трион от маса, собственост на мъж на 45 г. В димитровградското управление е заведена и кражба на дрехи, закупени от пазара. Артикулите за 700 лева са били в багажник на „Пежо“, паркирано на улица „Петър Берон“. 15-годишен пък е задържан за кражби в Хасково.

Непълнолетният бе установен в края на миналата седмица за кражба на кутия за дарения от местна аптека в областния град, където имало 35 лева. Той признал, че е извършил идентична кражба на дарителска кутия от друга аптека, съдържаща 160 лева. В Димитровград също има задържан за кражба. В края на септември, младежът на 22 г. задигнал мобилен телефон и 45 лева от дом в града. Непълнолетен от Любимец е установен за кражба от автомобили. Момчето на 17 г. проникнало в 2 отключени автомобила Опел и Ауди, паркирани на улица „Хаджи Димитър“ в града, откъдето откраднал CD-плеърите им. Пред полицаите той признал деянието си и върнал откраднатото.

Двама непълнолетни са задържани с наркотик в Любимец. Вчера около 17:30 часа полицаи от участъка са проверили 17-годишен. В него е открито пликче с 2.9 грама синтетичен чай. Задържан със същата дрога е и друг негов връстник, проверен на кооперативния пазар в града. Откритият наркотик е с тегло 2.4 грама.

Безакцизни цигари и тютюн са иззели полицаи от Хасково, Димитровград и Свиленград през почивните дни. 1 720 цигари без бандерол са открити от икономически полицаи на Свиленград при проверки на 2 автомобила на „Капитан Андреево“. Чувал с нарязан тютюн с тегло 10 кг. са конфискували димитровградските полицаи при проверка на Форд, управляван от 20-годишен жител на старозагорското село Зетьово. Още 700 грама ситно нарязан тютюн са открили в дом на улица „Картечар“ хасковските полицаи. Съставени са актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button