Спорт

Лили Стойчева и Емирджан Мехмед са на върха в класацията за Спортист на годината в Хасково

Лекоатлетката Лили Стойчева е Спортист на 2020 г. в Хаскаво в категорията мъже и жени. Първи в класацията при юношите и девойките е боксьорът Емирджан Мехмед.

Лили е първа на хвърляне на копие на международен турнир в София и втора в национални шампионати и два международни турнира. Емирджан е първи на Държавния личен шампионат и на Купа България и трети на Европейското първенство.

Отбор на годината при мъжете и жените е бадминтон клуб „Хасково“, който е вицешампион на държавното първенство отборно при мъжете. Отбор на годината при юношите и девойките е тимът на клуб по аеробика „Мега спорт“ с няколко първи места от държавно първенство при групите и от международния турнир в Пловдив. Треньор на годината е Младен Сталев от боксов клуб „Хасково“.

Награди
Емирджан Мехмед

Състезателят по автомобилизъм и организатор на състезанието „Затворен маршрут“ в Хасково Иван Бакърджиев дари паричната си награда за десетото място в класацията при мъжете за болно дете. Той връчи и купа от федерацията по автомобилизъм на кмета Станислав Дечев.

Втори в класацията при мъжете и жените е шампионът по карате Васил Ривов, който е на лагер в подготовката си за Олимпийските игри. Трети е Радослав Русев (борба), следван от Весела Бръмчева (борба), Мая Иванова (вдигане на тежести), Христо Сотиров (вдигане на тежести), Пейо Бойчинов (бадминтон), Дамян Мерджанов (джудо) и Петко Петков (хандбал).

Награди
Отборът на „Мега спорт“

Втори при юношите и девойките е шампионът по бокс Шакир Стоянов, а трета е шампионката по спортна гимнастика Кристин Кръстева. В класацията следват: Христо Христов (джудо), Бюлент Кекьов (вдигане на тежести), Мария-Магдалена Кирева (вдигане на тежести), Адил Мехмедали (борба), Борислав Бръмчев (борба), Таня Иванова (бадминтон) и Данаил Стоянов (лека атлетика).

Наградите в спортна зала „Дружба“ връчи кметът Дечев, който благодари на спортистите и треньорите, че въпреки тежката година заради пандемията, те не са спрели да побеждават. Той пожела през 2021 г. вирусът да отмине и да се върнем към нормалното темпо на работа. Дечев каза още, че до 20 дни ще започне ремонтът на терена на стадион „Младост“, а до края на годината там ще бъде изградена и нова лекоатлетическа писта. Ще започне изграждането и на новия спортен комплекс на улица „Панорама“. Там ще има закрит плувен басейн, стадион, игрища за баскетбол и волейбол, както и две спортни зали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button