Хасково

Бюлетините в Хасково дойдоха, машините идват в деня за размисъл

235 000 бюлетини за парламентарните избори на 4 април пристигнаха в Хасково. Камионът с изборните книжа пристигна под полицейска охрана пред областна администрация.

Бюлетините ще се съхраняват в зала в администрацията със СОТ и под 24-часова охрана от полицията. През следващата седмица те ще бъдат разпределени по график на общините в областта. Преди вота бюлетините ще бъдат раздадени на секционните избирателни комисии. Това отново ще стане по график, за да се избегне струпването на много хора.

Бюлетини

Неминуемо някъде ще бъдат допуснати грешки, защото в изборната администрация работят хиляди души и колкото и перфектна да е организацията, няма как да не се стигне до струпване на хора, коментира председателят на РИК – Хасково Веселина Тенчева.

Бюлетини

Около 350 машини се очакват за парламентарните избори в областта. Те ще пристигнат в деня преди вота. С машина ще може да се гласува във всяка секция с над 300 избиратели. В тези секции протоколът, който трябва да изготвят от комисиите ще е по-сложен, което е възможно да доведе до грешки и забавяне в предаването му в РИК. Очаква се тази година попълването на протоколите от СИК-овете да е много по-сложно и да отнеме повече време, както и подаването им в Районната комисия, така че очакванията са приемането на протоколите да отнеме повече от денонощие, допълни Тенчева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button