Хасково

Дарители събраха хиляди капачки в Хасково за купуването на линейки

За поредна година дарители от Хасково и региона събраха хиляди капачки в центъра на областния град в кампанията „Капачки за бъдеще“.

Пластмасовите капачки се събират от 10 до 14 часа пред сцената на площад „Свобода“. Те ще бъдат извозени от доброволци до пункта за рециклиране в село Войводово, който е партньор на проявата.

Дарители

Сумата от рециклираните капачки ще отиде за закупуване специализирани линейки, оборудвани с жизнено важна медицинска апаратура, която ще се дари на болници, неонатологични отделения в малки общини. Транспортната линейка ще разполага с апаратурата за нуждите на недоносените бебета, както и с антивибрационна рампа. Организатор на кампанията за областта е Таня Челебиева.

Огромно количество капачки, събрани основно от читатели, предадоха от Регионална библиотека „Христо Смирненски“. Институцията е дългогодишен пункт за събиране на капачки, които периодично се предават за благотворителни каузи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ангел
Ангел
30.05.2021 21:24 21:24

Гроб що не купиха 12години
Курви с паразити

Разбирач
Разбирач
31.05.2021 9:09 9:09
Отговор до  Ангел

Чеп за отзад ли?Пропуснали са.

Back to top button