Регион

Румен Радев от Корен: Санкциите на САЩ са диагноза за режима, който е отгледал тази корупция

Наложените санкции по закона Магнистки не са знак срещу страната, а са знак за институциите и българското общество, заяви на полигона „Корен“ край Хасково президентът Румен Радев. Там той наблюдаваше учението „Ответен удар 21“.

Президентът определи налагането на такива санкции като ясна диагноза за режима, който е отгледал тази корупция. Ако бяха задавани въпроси защо бившият министър-председател пуши пури с хазартен бос, играе карти ходи на лов и се опрощават милиони данъци нямаше да се стигне до тук и нямаше да сме най-бедната държава, каза още Радев.

Това е само първата крачка, няма кой друг отвън да разплете тази схема докрай. Изцяло наша отговорност е да стигнем докрай и да кажем кои са корумпираните, заяви държавният глава.

Редно ли е отвъд океана да ни кажат, че тук се вършат крупни финансови престъпления, а нашата прокуратура да не ги вижда. Тя дълго време не иска да си свърши работата, каза още Румен Радев и допълни, че обществото е достатъчно узряло за да упражни натиск да се извърши промяната. Пред нас е дилемата дали да продължим по същия начин като си мълчим или да се променим. Прокуратурата зае страната на статуквото и няма как да продължим напред ако прокуратурата не си свърши работата, заключи държавният глава и определи санкциите като знак, че системата у нас е тотално прогнила.

Румен РадевРумен Радев коментира и действията на служебното правителство, които определи като вървене към промяна, прозрачност и изсветляване. По повод промените в МВР президентът коментира, че има много данни за нередности по изборите, а местните ръководства на МВР много добре знаят кой и за кого купува гласове.

Липсата на доказателства за подслушванията на този етап говори за огромен страх и зависимости, за превзети служби, каза още президентът и допълни, че още от протестите миналото лято е започнало унищожаване на документи от същия режим, който създаде тази огромна корупция и ни докара до състояние на най-бедната държава.

Херо Мустафа
На учението присъства и посланикът на САЩ Херо Мустафа, която обаче не говори пред медиите

Военните демонстрираха мощ на учението „Ответен удар“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Магнитски
Магнитски
04.06.2021 22:27 22:27

Докато прокуратурата не бъде изчегъртана, организираната престъпност ще продължава да владее страната.

Магнитски
Магнитски
09.06.2021 23:10 23:10

Мунчоооо, няма по-тъпо парче от тебе, дето дори за PowerPoint не е чувал, а пък след I hope this situation is critical – е няма такаа излагация…

Back to top button