Регион

Правят детски кътове в кметствата на Стамболово и Тополовград

Детски кът за децата на служителите от Общинска администрация ще има в Стамболово. Средствата в размер на 58 000 лв. са от Европа. Договорът за финансова помощ вече е подписан от кмета на общината Аднан Йълдъз

Предстои ремонт и обзавеждане на помещение, собственост на общината. То ще бъде адаптирано за почасови грижи за деца. Удобството е, че детският кът се намира в непосредствена близост до работното място на служителите. Почасовите грижи за децата на служителите на община Стамболово ще бъдат предоставяни от две лица, които ще бъдат назначени на пълен работен ден за 12 месеца.

Целта е предоставяне на възможности за по-доброто съвместяване на професионалния с личния живот на служителите от общинска администрация. Детският кът ще подпомогне родителите в грижите за децата им, ще допринесе за тяхната по-добра професионална реализация. От новата услуга ще се възползват 20 деца, за срок от 15 месеца.

Одобрен е аналогичен проект и на община Тополовград. С него се осигурява почасова грижа на децата на служителите в Общинската администрация. Финансовата помощ е на стойност 149 800 лв. Срокът за изпълнение е 14 месеца. Сега предстои подбор и обучение на персонала и осигуряване на необходимото оборудване и обзавеждане, което ще създаде удобство за децата.

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button