Хасково

1.6 млн. лв. повече данъци внесоха в НАП фирмите от Хасковска област

9 354 дружества от Хасковска област обявиха доходите си до 30 юни, когато изтече крайният срок за деклариране и внасяне на корпоративния данък, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

13% е ръстът на корпоративните данъци, платени от фирмите в област Хасково за дейността им, осъществявана през 2020 г. Дружествата са внесли с 1.6 млн. лв. повече данъци до 30 юни тази година в сравнение с предходната.

На 30 юни изтече и срокът за деклариране и внасяне на данъка и окончателните социални и здравни осигурителни вноски за лицата, извършващи дейност като едноличен търговец, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане.

775 000 лева ще изплати днес НАП по трета фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал. С това, общият размер безвъзмездна помощ във фаза 3 на програмата, изплатена от Националната агенция за приходите, става 2,355 млн. лв. Те са за общо 725 одобрени до момента кандидати от всички в страната, подали документи в трета фаза, срокът за която беше 22 юни. Списъците с одобрени фирми се обявяват периодично със заповеди на изпълнителния директор на НАП, като последната такава е от днес.

Близо 2 800 фирми кандидатстваха за подкрепа с оборотен капитал във фаза 3 на програмата. Оценката на проектните предложения продължава, уточняват от НАП, като са очакват още плащания през следващите седмици.

Трета фаза на програмата е свързана с удължаване подпомагането със средства за оборотен капитал на фирмите с преустановени дейности или обекти за периодите от 22 до 31 март 2021 г. или до различни дати през април 2021 г., съобразно заповедите на министъра на здравеопазването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button