Любопитно

„Редки тъпанари“ на Теди Москов гостува в Хасково

Криминалната комедия „Редки тъпанари“ на Теди Москов ще гостува в Хасково на 28 юли.

Представлението ще е от 20:30 часа на площадка „Спартак“. Участват Мая Новоселска, Явор Бахаров, Роберт Янакиев, Александър Сано, Кристияна Цекова, Ясена Господинова, Петя Венелинова, Йовко Кънев, Ивайло Спасимиров.

Театър

Спектакълът е театрална версия на филма на Марио Моничели „Неизвестни извършители“. Сюжетът е силно комедиен и разкрива трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща. Те са фрапиращо непрофесионални и абсолютно неподходящи за престъплението, с което са се нагърбили. Бандата им се състои от некадърен спортист, провалил се адвокат, уволнен кино оператор, бездарен сицилиански мафиот и младоженец, захванал се да краде в деня на сватбата си. Паралелно с кражбата се раждат и две любовни истории. Ражда се и „престъплението на века“.

„Със Симон Шварц преработихме сценария, така че да го доближим до съвременна България, а именно – бедна, крадлива и безперспективна за огромен брой хора. Между Италия през 50-те години на миналия век и България в наши дни има някаква „роднинска“ близост“, казва Теди Москов.
Спектакълът не е подходящ за зрители под 14 години.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button