Регион

Преговарят за откриването на университетски филиал в Свиленград

В Свиленград да се открие филиал на Университета по библиотекознание и информационни технологии са обсъдили на среща кметът на общината арх. Анастас Карчев и ръководството на висшето учебно заведение, съобщават от кметството.

В тази връзка е подготвен Меморандум за сътрудничество между Община Свиленград и университета, който ще бъде разгледан на предстояща сесия на Общинския съвет. С меморандума двете страни декларират съгласието си за сътрудничество. Целта е да се създадат интензивна комуникация и координация за откриване на филиал на университета в Свиленград.

В докладната си до Общинския съвет кметът обосновава необходимостта от откриване на такъв филиал с приетия План за интегрирано развитие на община Свиленград в периода 2021-2027 г. За това е необходимо сътрудничество между местната власт и акредитирани университети в България. Наред с културно-историческия туризъм, потенциалът на община Свиленград е и в преплитането на наука и бизнес, особено в сферите на националната сигурност и информационните технологии, допълват от кметството.

В меморандума се предвижда общината да предложи подходящ сграден фонд в Свиленград за откриване на филиал, а университетът да предприеме действия по неговата акредитация по Закона за висшето образование.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мишо
Мишо
15.07.2021 13:29 13:29

Правилно! На Библиотекарския, който тайно управлява Булгаристан…

Back to top button