Регион

Осъдиха съпрузи, превели нелегално през границата две деца

По 1 г. условно с 3 г. изпитателен срок и по 10 000 лв. глоба получиха от Свиленградския районен съд 39-годишен палестинец и съпругата му на 42 г. от Германия, съобщават от прокуратурата.

Двамата са признати за виновни в това, че са превели незаконно през границата от Турция в България две момчета на 12 и 15 г. от Палестина. Лекият им автомобил е отнет в полза на държавата. Двамата са признали вината си и присъдата им е след споразумение.

Те пристигнали на ГКПП „Капитан Андреево“ през нощта на 15 юли. Хюндаят с немска регистрация е шофирал съпругът, до него пътувала жена му, а на задните седалки били петте им деца. Под багажа отзад били открити другите две деца. Те били с палестински документи за самоличност, но без разрешение да влязат в страната. Момчетата били синове на мъжа от първия брак и досега живеели в Палестина.

Определението на Районен съд – Свиленград е окончателно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button