Външни публикации

Колко важна е естетиката при парфюмите

Бутилките и опаковъчните кутии за парфюмите въплъщават фините нюанси на аромата чрез луксозни визуални символи. Въздействат на подсъзнателно ниво и събуждат желание за покупката на нещо специално, мистериозно и загадъчно. Всеки парфюм има свой уникален аромат. Но този аромат става още по-съвършен и към него се добавя стойност с помощта на опаковката. Дизайнът на парфюма е свързан с духа на времето. Шишенцата, украсени с различни цветни декорации и релеф са начин за визуално изразяване на съдържанието на уханието, заключено вътре. 

В годините преди да се заговори за еманципация и феминизъм преобладаването на флорален дизайн в опаковките се е считал за нещо съвсем естествено. Днес концепцията е с обратен знак, защото и посоката на мисленето е друга. Други кодове са водещи – на уверената и активна бизнес дама, независима във всяко едно отношение от мъжа. Ароматите на дамските парфюми в миналото са се асоциирали само и единствено с мирис на цветя, но парфюмът на XXI в. е отражение на модата и промяната в живота. 

Парфюмите кацат по рафтовете на магазинчета и дрогерии във вид на флакони с красиви капачки, обвити с панделки, облепени със сложни етикети или поставени в декоративни кутии. Свикнахме да не ни учудват капачки – цветя, бутилки с женски форми или във вид на мъжки аксесоар – табакера, пура или шампионска купа. Провокацията и различността кара потребителя да обърне внимание на опаковката, за да прояви любопитство и към съдържанието. Кожени капачки, месингови калъфи, шишенца, наподобяващи диаманти, обувки, черепи и какво ли още не са неделима част от заобикалящия ни ароматен свят. Открийте своя марков парфюм сред най-добрите образци на оригиналната елитна парфюмерия: makeup.bg/brand/27715/.

Парфюми

Креативните опаковки –  плод на фантазиите на дизайнерите – са релефни, цветни, абстрактни. С романтичен привкус, фини или агресивни. Авангардни и загадъчни, смели и класически, луксозни и знакови, търсещи най-краткия път към сърцето и сетивата на своите притежатели. Стъклените флакони търсят да докоснат тънката струна в душата на клиента и да го накарат да се идентифицира с тях като светоусещане и излъчване.

Back to top button