Любопитно

Изкупиха благотворителните тениски на „Хасково рок“

Любителите на рока изкупиха тениските на хасковския фестивал. За двете вечери бяха предвидени 300 тениски, като в началото на съботната програма те вече свършиха.

Както Haskovo.info писа, тениските се продават по 10 лв. за благотворителната кауза „Купи тениска – подари мечта“, като със събраните пари ще се купят музикалните инструменти за талантливи младежи. „Хасково рок“ събира средства и за лечението на малкия Гого.

Първи на сцената тази вечер заби Тома, като следват групите SEVI, „Хангар 42“, а финалът е за Милена. Вчера се представиха CATORGA, Jeremy? и Стенли.

Фестивалът е част от кампанията „Хасково срещу дрогата“ на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

5 коментара

  1. Няма ли тенниски за народната музыка, българската? Рокът не е българска музыка и рядко даже е на български, рокаджиите се кефят на английские тъпи текстовые и се вживяват Чак..

    1. Калинчо, слънчице, явно не го разбираш английския, защото текстовете на рок парчетата в никакъв случай не са тъпи, сравнени с други стилове музика. А и на концертите тази година болшинството от бандите пяха на български :)
      А тениските, за да бъдат направени, същите тези рокаджии от групите са платили, а публиката ги закупи с благотворителна кауза. Щом милееш за народната музика (похвално, между другото), направи и ти подобна инициатива – купи тениски, щампирай ги, преговаряй с общината и частни спонсори, направи концерт. Аз като фен на рок-музиката, но и на народната, ще дойда с удоволствие и ще си купя тениски :)

  2. Много жалко! Можеш спокойно да преброиш публиката. Причната за липса на публика обаче са самите организатори! Всичко знаят – таргет групи, бенефициенти, фасилитатори, грантове и в резултат халтура. Акълът им не сече за едно: без учениците и малкото студенти градът е пуст! Мъдър е българският народ – всички големи народни празници са през пролетта или есента. Нима е случайно? Разни измислени разбойнически софри, надсвирвания, надскачания посред лято са пълни конюнктурни глупости за едни пари. Никога няма да станат традиция!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button