Хасково

Взрив на съоръжения в подстанцията на „Пловдивско шосе“ е оставил половин Хасково без ток

Взрив на съоръжения в подстанцията на Електроенергийния системен оператор е причината половин Хасково да остане без ток повече от час снощи, съобщиха за Haskovo.info от компанията. Без захранване остана цялата северна част на Хасково, както и индустриалната зона.

Подстанцията е изключила около 20:05 часа. На място веднага са пристигнали енергетиците, които по план трябва да отстранят повредата. В помещението е имало задимяване, което е опасно за здравето им и е трябвало да се изчака да се проветри, преди да се работи като те са действали много внимателно, обясни ръководителят на сектор Хасково Тошо Тодоров. Той благодари на всички, които са се отзовали, въпреки че не са били включени в регламента по отстраняването на аварията.

Ток

За около 45 минути енергетиците са успели за започнат да възстановяват подаването на електричество към Хасково. Първо токът дойде в централната градска част. Около 21:15 беше възстановено захранването към всички зони.

Днес работата на енергетиците продължава с подмяна на част от авариралите съоръжения, но това няма да се отрази на подаването на ток към потребителите, обясни Тодоров. Вероятно повишеното потребление през последните горещи дни е една от причините да се стигне до аварията.

Половин Хасково остана без електричество заради спряла подстанция

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
04.08.2021 9:34 9:34

Идеално оправдание за ВиК! На Младежки хълм от спирането на тока и до този момент вода продължава да няма!

Анонимен
Анонимен
04.08.2021 9:37 9:37
Отговор до  Анонимен

Не че ВиК не са боклуци, ама в случая точно как – на рамо ли да доставят водата като няма ток?

Анонимен
Анонимен
04.08.2021 9:58 9:58

Отвратително е да останем без ток толкова дълго време в жегата, но явно е било сложна ситуация. Дано не се повтаря

Анонимен
Анонимен
04.08.2021 10:37 10:37

Жегата си казва думата. Толкова много климатици и енергийната система дава фира.

Back to top button