Регион

Стотици военни се включват в охраната на границата

Няколкостотин военнослужещи ще се включат в охраната на българската граница за предотвратяване на нелегалното проникване на мигранти. Предстои министърът на отбраната Георги Панайотов да издаде заповед, съобщават от министерството.

„Натискът на българската граница се увеличава, което изисква от правителството да действа и то прави точно това“, подчерта министър Панайотов. По думите му, военнослужещите, които ще заминат за границата, ще бъдат основно от двете бригади на Сухопътните войски и от Съвместното командване на специалните операции, между 400 и 700 души, в зависимост от необходимостта, със съответната техника и екипировка.

При необходимост те ще подпомагат жандармерията и „Гранична полиция“ в тяхната дейност, включително и за изграждане на преградни съоръжения, евакуация (включително и медицинска), наблюдения на границата (включително и морската, ако има подобна необходимост).

Както Haskovo.info писа, на 13 август президентът Румен Радев направи инспекция на оградата по българо-турската граница. Държавният глава се обяви за спешен ремонт на съоръжението, а от Гранична полиция поискаха допълнителни сили за охраната на границата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button