Хасково

91 новозаразени с коронавирус и 4 починали в Хасковско

91 нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие в Хасковска област, съобщават от областния оперативен щаб. Заразените са от всички общини с изключение на Маджарово и Ивайловград. Вчера в региона са поставени 315 дози ваксина.

158 пациенти с COVID-19 се лекуват в болница. Починали са четирима – жена на 64 г. от община Димитровград със сърдечно заболяване, жена на 73 г. от община Любимец, 62-годишна жена от община Ивайловград със сърдечно заболяване и 83-годишна жена от община Харманли с диабет, сърдечно заболяване и хронично бъбречно заболяване.

11 048 са потвърдените случаи на инфекцията в Хасковска област от началото на пандемията. 9 247 са оздравели, а починалите са 706.

2 053 са новозаразените в страната при направени 26 631 теста. 56 са починали, а оздравелите са 670. 3 738 са настанени в болница, като 324 са в интензивни отделения. Поставени са 13 494 дози ваксина.

3 коментара

 1. Какви глупости пишете .Жената от Ивайловград е Майками.Тя няма сърдечни заболявания.И е на 64 години.Спрете да пишете упости

  1. Нали не си мислите, че някой е в състояние да познава всички починали поименно и да знае всичките им данни и здравословно състояние. Тази информацията се предоставя от областния щаб, които пък я получават от съответните здравни власти. Щом са я подали така, значи някъде в медицинското й досие присъства това заболяване.
   А в случая вероятно дори не става въпрос за майка Ви, тъй като жената е с 2 години разлика и вероятно е друга. Иначе – съболезнования за загубата Ви!

 2. Стефане, моите съболезнования.

  Такива глупости пишат всички медии вече година и половина, не само хасковските. Те толкова си могат и в мирно време, какво остава за извънредната ситуация, в която се намираме. Не им се сърди за това.

  Хората се чувстват по-добре, ако чуят как някой с проблеми е починал, а не здрави и прави хора, каквито също си отиват.

  Истината е, че здравната ни система (като всички останали) е в колапс от десетилетия и в 9 от 10 случая няма кой да ти окаже адекватна помощ, дори и да им се иска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button