Регион

Монтираха 60 камери за видеонаблюдение в Свиленград

Система за видеонаблюдение е изградена в Свиленград, съобщават от общината.

Целта е опазване на обществения ред и по-голяма сигурност за хората в граничния град, който е кръстопътно място на засилен пътникопоток от български и чужди граждани. Системата е базирана на съвременните цифрови технологии за IP пренос и цифров запис. Разполага с 60 камери с висока резолюция и вградено осветление за нощен режим. Те са поставени на възлови места и са обединени в специализиран софтуер за наблюдение и преглед на събитията. Една част от камерите са за разпознаване на лица и на регистрационни табели на автомобили. На определени места в града са инсталирани обзорни камери с цел опазване на общинската собственост.

Центърът за мониторинг на системата за видеонаблюдение е разположен в сградата на кметството. Информацията от камерите се наблюдава в реално време. Видеонаблюдението е с 24-часов режим на работа. Персоналът, който работи със системата, е преминал необходимото обучение.

Видеонаблюдението ще бъде от полза при разкриване на случаи на битова престъпност, намиране на изгубени вещи или домашни любимци, кражби на коли, неправилно паркиране и други. Ще се следи и за злонамерени действия спрямо общинско имущество, както и за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци.

Системата е отворена, с възможност за разширение и надграждане с добавяне на нови точки за контрол и наблюдение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button