Хасково

БСП иска изслушване на новия шеф на ВиК – Хасково в общинския съвет

Общинските съветници от БСП в Хасково ще поискат председателят на местния парламент Таня Захариева да покани за изслушване новия управител на ВиК – Хасково Борис Бусаров.

Днес той е бил поканен от общинския съветник от БСП Камен Тодоров на работна среща в зала „Хасково“. По неговите думи Бусаров е изразил съгласие за дискусия, но в крайна сметка не се появи на срещата. Тодоров заяви, че е искал срещата да стане публично пред медиите. В залата бяха останалите съветници от партията.

БСП

Според Тодоров не е нормално две седмици новият управител да няма никаква публична изява. Съветникът каза, че иска да попита каква е визията му за управление, какъв му е краткосрочният и дългосрочен план за работа, предстои ли режим на водата, запознат ли е с инфраструктурата, какви са трудовите възнаграждения и щатното разписание във ВиК. Тодоров посочи, че по едни и същи улици в Хасково ежедневно има аварии, като „Одрин“, „Булаир“ и булевард „Съединение“, като загубите са над 5 млн. кубически метра или 17 млн. лв.

Камен Тодоров припомни, че общинският съвет прие декларация срещу новия бизнес план, който предвижда поскъпване на водата. Той посочи, че следващата стъпка е да се поиска намаляване на цената.

Борис Бусаров
Борис Бусаров

Както Haskovo.info писа, „Български ВиК холдинг“ обяви освобождаването на Тодор Марков и назначаването на Борис Бусаров на 7 септември. Днес за пореден път потърсихме за интервю новия ВиК-управител, но от кабинета му отговориха, че той отсъства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Bravo
Bravo
14.09.2021 15:59 15:59

Браво!някой да върши това,което трябва.Хубаво е,че търсите отговорите и продължавайте.Смело момче!

Back to top button