Регион

Крият 7 190 кутии контрабандни цигари в мебели – ВИДЕО

Контрабандни цигари, укрити под тапицерията на мебели, откриха митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ при проверка на камион, влизащ от Турция, съобщават от Агенция „Митници“.

Турският шофьор представил пред митничарите документи за превозвани мебели и текстилни изделия от Турция за Великобритания. По метода „анализ на риска“ камионът е насочен за сканиране с рентген, при което в товара са отбелязани подозрителни зони с висока плътност. При последвалия физически контрол инспекторите установили, че под тапицериите на дивани, фотьойли и столове са укрити 7 190 кутии цигари без акцизен бандерол.

Цигари

Те са задържани, както и камионът, послужил като средство за извършване на нарушението. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците.

Цигари

През август при проверки на пункта митничарите са задържали рекордните за годината 2 009 300 нелегални цигари, което с 527 353 повече в сравнение със същия период на миналата година. През първите 12 дни на септември са иззети 22 340 кутии цигари.

Цигари

От полицията допълват, че в дом на улица „Звезда“ в Хасково, обитаван от 35-годишен са открити 1.7 кг. тютюн. В къща в село Зорница на 41-годишен мъж е намерен половин килограм тютюн и 40 цигари без бандерол.

17 стръка коноп в пластмасови кофички са намерени в жилището на 71-годишна жена в Симеоновград. В землището на село Оряхово пък са открити 8 конопени растения, а като съпричастен е задържан 25-годишен от Харманли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button