Хасково

Хасковско излезе от червената зона, разкриват COVID-сектор и в Димитровград

Хаковска област излезе от червената зона по заболеваемост от COVID-19. 14-дневната заболеваемост в региона е вече 237.9 на 100 000 души.

COVID-зона за пациенти с коронавирус ще заработи от 16 септември в Димитровград, съобщават от Районната здравноосигурителна каса – Хасково, която вече е сключила анекс с Медицински център „Диамедикъл – 2013“ в града. От утре пациенти с доказано заболяване от COVID-19, както и такива със съмнителни симптоми могат да посещават всеки работен ден центъра, където ще им бъде оказана лекарска помощ. Обявеният график е за дните понеделник, вторник и сряда – от 8:00 до 18:00 ч., четвъртък – от 8:00 до 19:00 ч. и петък – от 8:00 до 16:00 ч. От договорения пакет могат да се възползват и здравнонеосигурени лица, но здравната каса не покрива цената на тестовете за тях.

Работи се по корекция в Методиката, според която за осигурени пациенти с COVID-19 лекарствената терапия в доболничната помощ ще бъде покривана от Здравната каса.

Както Haskovo.info писа, от 14 септември COVID-зона заработи в Първа поликлиника в Хасково. В сектора за пациенти с коронавирус работят д-р Татяна Славейкова – пулмолог и специалистите УНГ д-р Жоро Ченголов и д-р Мария Момчилова. Зоната е с работно време от 9:30 до 13 часа и от 14 до 18:30 часа. Пациентите се приемат в два кабинета, които се намират на 3 и 4 етаж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button