Хасково

Вижте как пожарникари спасяват пострадали при катастрофи – ВИДЕО

Вижте във видеото как се спасяват пострадали при катастрофи

Хасковските пожарникари са спасили пострадали при 27 катастрофи от началото на годината в региона. Над 2 пъти и половина са се увеличи тежките катастрофи – през цялата 2020 г. те са били 11.

Днес пожарникарите демонстрираха спасяване на пострадали при ПТП в рамките на Седмицата на пожарната бзопасност от 13 до 17 септември.

Катастрофа

Най-важното при ПТП е първо да се обезопаси мястото и да се сигнализира на останалите шофьори, че има катастрофа, за да не стане второ произшествие, каза Мирослав Сариев, който е началник на група в хасковската пожарна.

При пристигането си пожарникарите укрепват ударения автомобил и изключват акумулатора му. Пострадалият в колата се покрива преди да започне рязането на колата за освобождаването на затиснатия човек.

Катастрофа

Пострадалите трябва да запазят самообладание и да не изпадат в паника, допълни инспекторът в пожарната Веселин Бекяров.

Пожарникарите разказаха, че всяка една марка кола си има особености, като има специална програма, която показва, къде автомобилът може да бъде рязан. Има опасност ако се засегне въздушна възглавница например да стане инцидент. Всяка една районна противопожарна служба в областта има комплект за спасяване на затиснати хора при катастрофи. Хасковската пожарна има два такива, защото в областния град стават повече тежки катастрофи, а и отговаря за общините Стамболово и Минерални бани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button