Хасково

Стотина паркоместа ще има около новия парк зад ДНА в Хасково

Стотина паркоместа ще бъдат обособени до изграждащия се парк зад ДНА в Хасково, съобщи кметът Станислав Дечев. За целта най-вероятно до края на годината ще бъде обявена обществена поръчка.

Между паметника на Десети родопски полк и ДНА пък ще има аварийна улица, която ще свързва двата квартала и по нея ще могат да минават пожарни и линейки, например.

Кметът каза, че строителството върви в срок. Предвидени са два големи детски къта. В северната част се наливат основите на игрищата по баскетбол, волейбол, футбол, бадминтон, тенис на маса и малък фитнес. Ще има и площадка за каране на тротинетки. Предстои засаждането на нови растителни видове. Има насипи, които ще бъдат затревени и от тях децата ще могат да наблюдават целия парк, а отделно ще служат за изолиране на шума.

3.9 млн. лв. за новия парк бяха отпуснати от държавата, като за неговото довършване общината ще отдели 1.3 млн. лв. Той трябва да е готов през пролетта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иво
Иво
18.09.2021 7:52 7:52

Голямата лапаница започна

Гошо
Гошо
18.09.2021 8:59 8:59

Общинска Полиция Хасково търси хора за работа при тях! Кандидатите да не са по възрастни от 40г. За повече информация на улица „Стефан Стамболов“ 5 в сградата на Общинска Полиция Хасково.

Дрън-дрън
Дрън-дрън
16.12.2021 9:10 9:10

Кога смятат да го позавършат този парк? За сега е само едно кално нещо! Дори не мога да го нарека поле заради някаквите странни възвишение, които не знам „рожба“ на чие безумие се!

Back to top button