Хасково

Стотина паркоместа ще има около новия парк зад ДНА в Хасково

Стотина паркоместа ще бъдат обособени до изграждащия се парк зад ДНА в Хасково, съобщи кметът Станислав Дечев. За целта най-вероятно до края на годината ще бъде обявена обществена поръчка.

Между паметника на Десети родопски полк и ДНА пък ще има аварийна улица, която ще свързва двата квартала и по нея ще могат да минават пожарни и линейки, например.

Кметът каза, че строителството върви в срок. Предвидени са два големи детски къта. В северната част се наливат основите на игрищата по баскетбол, волейбол, футбол, бадминтон, тенис на маса и малък фитнес. Ще има и площадка за каране на тротинетки. Предстои засаждането на нови растителни видове. Има насипи, които ще бъдат затревени и от тях децата ще могат да наблюдават целия парк, а отделно ще служат за изолиране на шума.

3.9 млн. лв. за новия парк бяха отпуснати от държавата, като за неговото довършване общината ще отдели 1.3 млн. лв. Той трябва да е готов през пролетта.

2 коментара

  1. Общинска Полиция Хасково търси хора за работа при тях! Кандидатите да не са по възрастни от 40г. За повече информация на улица „Стефан Стамболов“ 5 в сградата на Общинска Полиция Хасково.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button