Регион

Разбиха престъпна група за трафик на мигранти

Разбита е престъпна група за трафик на мигранти, действала на територията на областите Хасково, София и Русе, съобщиха на брифинг от МВР.

Седем са били арестувани, като на четирима задържането е удължено до 72 часа и предстои искане за постоянен арест.

Повдигнато им е обвинение за участие в организирана престъпна група. Двама от тях са българи, другите двама – афганистанци, като единият от тях е организатор на престъпната група. Има стотици помагачи, които са разпределяли, настанявали и укривали мигрантите.

Средната сума за превеждане на мигрант от Афганистан до някоя западна страна варирала между 8 000 и 10 000 евро. От Турция до Сърбия тарифата била 2 000 лв.

Акцията се е провеждала в рамките на година. Започнала е с информация, пристигнала в ДАНС, за група, която е превеждала чужденци през българо-турската граница. Основно превежданите мигранти са били афганистански граждани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.09.2021 11:53 11:53

Тия афгански мангали откъде имат толкова пари за пътни?? 10 000 евро в Афганистан са цяло състояние, където средната заплата е 150 евро.

Back to top button