Любопитно

Българо-австрийска джаз вечер и фотоизложба в хасковския театър

Хасковският театър „Иван Димов“ е домакин на втората фестивална вечер на 25-ото издание на „Haskovo Jazz“.

На сцената се представи австрийското дуо Михаела Рабич – тромпет, флюгелхорн, вок и Роберт Павлик – китара. Димитър Русев – Мутата припомни, че те вече са свирили на джаз феста преди 15 г. в зала „Недялка Симеонова“.

Той призна, че „Haskovo Jazz“ е една осъществена негова мечта и каза, че от второто му издание е подпомаган от Австрийското посолство. Тази година се навършват и 25 г. на Австрийските музикални седмици. Публиката беше приветствана от Анета Генкова от Хасково, която е представител на посолството. Тя пожела на организаторите ентусиазъм и постоянство и фестивалът да се провежда още дълги години в Хасково.

След австрийското дуо на сцената се качиха Bake a Bisquit – Теодор Петков – Теодор Петков – пиано, Васил Хаджигрудев – контрабас, Борислав Петров – ударни. Те представиха нов албум.

От 23 до 24 септември във фоайето на театъра ще може да бъде разгледана фотоизложбата „Haskovo Jazz“ през обектива на Константин Зайков. Експозицията включва 25 фотографии, заснети през последните 3 г. Авторът каза, че е благодарен за поканата и за него е огромно удоволствие да е тук, защото е започнал да снима джаз от Хасково и е стигнал до най-големите джаз сцени в България.

В петък от 19 часа фестивалът продължава на сцената на театъра.

Музиканти от Австрия и Унгария гостуват на джаз феста в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button