Регион

Облагородяват 4 междублокови пространства в Димитровград

Община Димитровград ще финансира с до 5 000 лв. 4 проекта на граждани за облагородяването на междублокови пространства, съобщават от кметството.

В началото на лятото общината обяви конкурс за набиране на проекти от граждани за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки под мотото „За приветлива градска среда“. Крайният срок беше 31 август.

Общо 4 проекта бяха внесени в Община Димитровград. Комисия е решила да бъдат финансирани и четирите: парково пространство на ул. „Александър Стамболийски“, детска площадка на булевард „Г. С. Раковски“ зад бл. №5, междублоково пространство между булевард „Н. Й. Вапцаров“ и улица „Гео Милев“ №2 и междублоково пространство на улица „Гео Милев“ до бл. №18.

Предвидена е доставка на детски съоръжения, паркова мебел и фитнес уреди. Средствата ще бъдат предоставени от общината след приключване на всички дейности по проектите и приемане на работата от комисия, и отчитане на разходите с необходимите документи. Срокът за реализацията на проектите е 30 ноември. Предстои с домоуправителите да бъдат сключени договори за финансиране и изпълнение на одобрените проекти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button