Регион

Застреляха убиеца на счетоводител от грабежа на „Къванч текс“ в Харманли

Показно убийство беше извършено тази сутрин пред стадион „Георги Аспарухов“ в София.

44-годишният мъж е отивал на фитнес, когато е бил застрелян в лицето, а на главата му е поставена чанта. По-късно на километър от стадиона е намерен опожарен автомобил и се предполага, че това е свързано с разстрела.

Към момента от полицията не потвърждават самоличността на убития, но според bTV и Nova това е Георги Христов – Тинето, който през 2002 г. уби счетоводител при грабеж на шивашката фирма „Къванч Текс“ в Харманли.

През 2014 г. той беше осъден в Хасково на 14 г. и 11 месеца затвор. Haskovo.info припомня, че кървавият обир стана на 18 февруари 2002 г. Тогава Христов, Мюмюн Мюмюн-Мечката и Георги Машев извършват грабежа близо до портала на шивашката фирма. Червен Фолксваген Пасат засича Форда на фирмата, с който се превозвали изтеглените от банка 47 092 лв. за заплати на работниците.

Маскираният Георги Христов стреля с пистолет и убива счетоводителя на „Къванч“ Георги Георгиев и ранява касиерката Златка Христова и Фикрет Тасим. След грабежа Георги Христов бе в неизвестност, но бе осъден задочно на доживотен затвор без право на замяна. През 2012-а Христов бе арестуван в Испания и върнат в България, като процесът срещу него тръгна отново в Хасковския окръжен съд.

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button