Любопитно

„Под чучура“ събра ценители на хумора, сатирата и музиката в Хасково

Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково беше домакин на премиерата на новата книга на д-р Драгомир Мирчев „Под чучура“. Авторът поднася на читателя епиграми, сатирични миниатюри и стихотворения, афоризми. Част от тях прозвучаха в изпълнение на актьора Иван Нечев.

Мирчев успява да обедини вечното и злободневното във фундаментална сатира, насочена към самата сърцевина на живота, оцветена с ясна идея, светла ирония и черен хумор понякога, каза поетесата Ели Видева, редактор на сборника.

Книга
Драгомир Мирчев

С „Под чучура“ Драгомир Мирчев създава една значителна и стойностна литературна творба, и дава тревожен израз на своя социален протест, на своята нравствена присъда и на своето жизнеутвърждаващо начало, посочи в пространното си слово акад. Марин Кадиев.

Книга

На литературната вечер мултимедийна презентация показа карикатури, дело на д-р Мирчев, повечето от които са публикувани в новата книга. Композиторската дарба на автора пък бе илюстрирана от младия акордеонист Николай Златков, възпитаник на педагога Татяна Славчева в музикалната школа на читалище „Заря“. Публиката аплодира две творби, публикувани в книгата на Мирчев „Романтични пиеси за акордеон“.

Директорът на библиотеката Анна Щилянова връчи на Мирчев грамота за дарени книги.

През октомври сборникът „Под чучура“ ще бъде представен пред читателска аудитория в Димитровград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button