Регион

Снегорини и камиони в протестно шествие на пътя Хасково – Димитровград

Снегорини и десетки камиони се включиха в протестно шествие на пътя Хасково – Димитровград. Техниката е на една от големите хасковски фирми, която се включи в националния протест на пътните строители.

Автошествието се проведе от 16 до 17 часа в участъка между кръговото на завод „Язаки“ и пътен възел „Димитровград“ на автомагистрала „Марица“. В продължение на час тежката техника обикаляше по маршрута с надути клаксони, развети знамена и протестни плакати.

Протест

В същото време на разклона за димитровградското село Крепост се бяха събрали десетки работници от фирмата с плакати и знамена. „Протестираме заради неиздължени суми за извършени услуги. Няма поръчка за снегопочистването и още не са предвидени пари за да заредим с пясък и сол“, заяви Янко Янчев – охрана на труда в АБ АД.

Протест
Янко Янчев

Той допълни, че засега няма забавяне в заплатите. Към фирмата обаче имало забавени с 4 – 5 месеца плащания от Агенция „Пътна инфраструктура“ и хората се притесняват за заплатите и работните си места. Фирмата отговаря за поддръжката и снегопочистването на републиканската пътна мрежа в региона. Според Янчев ако правителството не вземе мерки има голяма вероятност през зимата пътищата да останат заринати в сняг.

Днес от служебното правителство обявиха, че има пари за снегопочистването и се обмисля прекратяване на договорите за плановите пътни ремонти и сключване на анекси за зимно почистване на шосетата. Предвижда се неотложните ремонти на пътища да продължат.

Един коментар

  1. Парите да си ги искат от боко! Той им раздаване не броени и без да са направили нищо. А, когато сега правителството дава пари срещу качествена работа реват, щото не умеят да работят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button