Хасково

Община Хасково има да събира над 10 млн. лв. към средата на годината

10 442 908 лв. са просрочените вземания на община Хасково към 30 юни, като публичните общински вземания са в размер на 10 117 385 лв., сочи информация от кмета Станислав Дечев за изпълнението на бюджета към полугодието за заседанието на общинския съвет, което ще е онлайн на 8 октомври.

В него е записано, че са предприети необходимите действия за събиране на изискуемите задължения. Издадени са 570 уведомления за доброволно изпълнение, наложени са 756 запори на банкови сметки на физически лица и фирми, образувани са 270 дела при частни и държавни съдебни изпълнители, сключени са 6 споразумения за разсрочване на задълженията.

За сравнение към края на миналата година просрочените публични общински вземания бяха близо 8 млн. лв. От общинската данъчна дирекция обясниха пред Haskovo.info, че към средата на 2021-а сумата е по-висока, защото стават изискуеми данъци, които се очаква да бъдат платени до края на годината. Много от фирмите плащали в пандемията в последния момент, като се очаква към края на годината просрочените вземания отново да са около 8 млн. лв.

Към 30 юни община Хасково няма просрочени задължения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button