Регион

Прокуратурата проверява замърсяването на въздуха в Димитровград

Прокуратурата се самосезира и разпореди проверка във връзка с публикации в медиите за замърсяване на въздуха в Димитровград, съобщават от държавното обвинение.

Както Haskovo.info писа, ТЕЦ „Марица 3“ обгази Димитровград на 29 юли. Регистрирани бяха превишения на алармения праг за серен диоксид. Заради последващите сигнали от граждани за обгазяване кметът Иво Димов изпрати две писма до РИОСВ с искане да се вземат мерки. Екоинспекцията глобява предприятието с 30 000 лв., а на 9 октомври от 11 часа димитровградчани организират протест срещу обгазяването на града.

От прокуратурата допълват, че проверката се извършва за защита на обществения интерес и правата на гражданите по реда на надзора за законност. Тя е възложена на екип от полицаи, съвместно с РИОСВ – Хасково и РЗИ – Хасково. Дадени са указания за изясняване на източника на замърсяването на въздуха, причините за това и спазването на екологичните изисквания. Проверката ще приключи в законния срок, допълват от държавното обвинение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button