Регион

Решиха бежанците от центъра в Харманли да се прибират час и половина по-рано

С час и половина по-рано да се прибират бежанците от центъра в Харманли е решено на среща между ръководството на центъра, представители на РЗИ и областната администрация в Хасково. Така вечерният час в РПЦ се променя от 22 на 20:30 часа.

Срещата е инициирана от заместник-областния управител на Хасково Виолета Желева и главния секретар Стефан Танев по повод зачестилите сигнали за неспазване на противоепидемичните мерки от страна на бежанците, уточняват в прессъобщение от областната администрация в Хасково.

Областният кризисен щаб за борба с Ковид-19 решил да уведоми ДАБ и Министерството на здравеопазването относно мерки, които трябва да бъдат предприети в бежанския лагер в условията на противоепидемичната обстановка и повишаването на заболеваемостта. На последното заседание на щаба притеснения изразила и кметицата на Харманли Мария Киркова.

От настанените в момента в центъра 1 040 души 983 са сирийци. През август повечето обитатели са били от Афганистан. Това е съобщил на срещата директорът на РПЦ Славчо Янев. Той е уверил, че в лагера има достатъчно предпазни средства и дезинфектанти. От РЗИ-Хасково са осигурили и тестове и посещават центъра веднъж седмично.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Виден
Виден
12.10.2021 20:59 20:59

В този център се въртят такива далавери,че трябва да заиграе яка метла.

Бай Тошо
Бай Тошо
12.10.2021 21:21 21:21

Да не излизат въобще паразити гадни,разнасящи само болести и зараза.

Дончо
Дончо
13.10.2021 8:42 8:42

Трябва да са заключени в лагера 24 ч. И да знаят това и те, и пристигащите! И никакви телефони и интернет!!! Само свинско! Ето така с „мека“ сила може да се спрат!

Back to top button