Хасково

БСП се цели в два мандата, очакват повече гласове покрай президентския вот

От Коалиция „БСП за България“ очакват да спечелят поне 2 мандата в 29 – МИР – Хасково на парламентарните избори на 14 ноември.

Документи за регистрация в РИК подадоха заместни-председателите на областната структура на партията Смиляна Нитова и Михаил Лисков, както и председателят на предизборния щаб Ленко Петканин. Лисков очаква, че покрай президентските избори БСП ще получи повече гласове за парламентарния вот, защото президентът Румен Радев е от този край. Той посочи, че листата е подмладена и се разчита на младежкия плам на кандидатите. „Кандидатите в другите партии са почти едни същи. Ние даваме шанс на младите“, допълни Лисков. Смиляна Нитова каза, че този път е решила да не участва със същия аргумент – да се даде път на новите лица.

Както Haskovo.info писа, водачът е Владимир Маринов от коалиционния партньор АБВ, който беше народен представител от Хасково на последните избори. Ленко Петканин представи останалите кандидати в листата.

БСП

Ето и листата на „БСП за България“

1. Владимир Маринов Маринов

Роден през 1981 година в Пловдив. Средното образование завършва в ЕГ „Иван Вазов“ в Пловдив. След 1999 година заминава за Москва, където завършва „Мениджмът“ в Московския държавен институт по международен мениджмънт. Владее английски, руски, испански и български език. От 2004 година се занимава с частен бизнес в сферата на селското стопанство. От 2010 година активно влиза в политиката – общински съветник в община „Родопи“ от БСП, кандидат за кмет на община „Родопи“ на местните избори през 2011 година. В периода 2015 – 2016 година е заместник-областен управител на Пловдив, от 2019 година – заместник-кмет на община „Родопи“ в коалиционното управление „БСП-АБВ“. Заместник-председател на ПП АБВ от 2016 година. Народен представител от Коалиция „БСП за България“ в 46-тото Народно събрание.

2. Виктор Георгиев Годжов

Роден на 25 април 1976 г., има висше образование по бизнес администрация. Семеен с две деца. Управлява собствен бизнес. Общински съветник и председател на групата съветници на „БСП за България“ в общински съвет – Хасково, член на постоянна комисия по земеделието, горите и проблемите на селата, член на постоянна комисия по образование, култура и вероизповедания. Шампион на България и носител на купата на България по водна топка – мъже, носител на златни медали в спортната си кариера

3. Никола Ангелов Георгиев

Той е на 38г. от Симеоновград, женен с две деца, магистър по банково дело, председател на общинския съвет на БСП – Симеоновград, общински съветник, член на НС на БСП.

4. Владимир Николов Бамбалов

Той е на 43 г. от Любимец, женен с две деца, магистър по право, председател на общински съвет на БСП – Любимец, общински съветник, член на адвокатска колегия – Хасково.

5. Георги Апостолов Бекяров

Той е на 43 г. от Свиленград, с едно дете, член на адвокатска колегия – Хасково, адвокат на свободна практика.

6. Владимир Гинев Вълков

Той е на 47 г. от Димитровград, женен с две деца, управител на частна фирма, коалиционен партньор от ПК „Екогласност“.

7. Михаил Димитров Димитров

Той е на 54 г. от Любимец, председател на Тракийските дружества в община Любимец, учител, женен с две деца.

8. Дияна Славчева Спирова

Тя е на 46 г. от Харманли, омъжена с едно дете, общински съветник, банков служител.

9. Ярослав Иванов Иванов

Той е на 45 г. от Симеоновград, с едно дете, работи в Мини „Марица Изток“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
212
212
13.10.2021 22:59 22:59

Смешници

Уууу
Уууу
15.10.2021 20:49 20:49

Гледам няма известни лица в листата на БСП , опа лъжа се жестоко Владо Бореца е в листата.

Back to top button