Регион

Над 4 000 метра текстилен кант, апликации и ментета задържаха на границата

Над 4 000 метра текстилен кант, 2 500 апликации и 1 707 дрехи, имитации на световноизвестни марки, задържаха митничарите при проверки в района на ГКПП „Капитан Петко войвода“ през последните две седмици, съобщават от Агенция „Митници“.

Текстилният кант и апликациите са открити при проверка на товарен автомобил с полска регистрация. Шофьорът – полски гражданин, е представил документи за превоз на групажна стока от Турция за Полша. Камионът е селектиран за щателна проверка, при която се установяват ролки с текстилна лента – кант и апликации. С тези материали могат да бъдат брандирани минимум 4 500 артикула.

Ментета

1 707 ментета са открити при други две проверки в товарни автомобили с българска регистрация, превозващи стоки от Турция за България. В единия камион са намерени 1 322 суитчера, клинове, детски комплекти и блузки. Част от детските дрехи са щамповани с образите на популярни анимационни герои. При проверката на другия камион са открити 385 спортни екипи и 40 чифта обувки.

Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случаите са информирани правопритежателите на търговските марки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button