Регион

Откриха над 40 000 ментета в камион на Капитан Андреево

39 972 текстилни изделия и 1 561 чифта спортни обувки са задържани при проверка товарен автомобил, влизащ в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“. Има съмнения, че стоките са ментета

Българският камион превозвал групажна стока от Турция за Белгия. Камионът е селектиран по метода „анализ на риска“ за щателна митническа проверка, при която се установява, че количеството на декларираната стока съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки.

Открити са 39 972 текстилни изделия, от които 15 727 якета, блузи, спортни екипи, суитчъри, анцузи, дънки, 11 160 шапки и 6 840 чифта чорапи. Текстилните изделия са с логото на 25 световноизвестни марки. Намерени са още 6 245 детски дрешки – комплекти, клинове, рокли и жилетки, щамповани с образите на различни популярни анимационни герои. В товара имало и 1 561 чифта спортни обувки, носещи логата на известни марки. Предстои за случая да бъдат уведомени правопритежателите на търговските марки.

Както Haskovo.info писа, вчера в метален фургон в землището на димитровградското село Крепост са открити 475 спортни екипа без документи. Фургонът е ползван от 56-годишен хасковлия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button