Хасково

Опашки за ваксини и куп неясноти за зелените сертификати

Втори ден след обявяването на новите противоепидемични мерки чрез въвеждане на зелени сертификати пред вакснационните пунктове има струпвания на желаещи да бъдат имунизирани.

Вчера в Хасковска област са поставени 356 дози от ваксините. Желаещи се струпаха пред кабинета на РЗИ и днес, когато мерките са в сила. По-голямата част от хората са решили да се ваксинират заради изискването за представяне на зелен сертификат за повечето от дейностите на закрито.

Оказа се, че заповедта на министъра предизвика хаос на много места, тъй като голяма част от хората не са запознати с нея. Така например тази сутрин медици от доболничната помощ в Хасково не бяха наясно дали имат нужда от зелен сертификат, за да работят. Според заповедта такъв се изисква за работещи в болнични заведения, комплексните онкологични центрове, диализните центрове, хосписите и старческите домове.

В същото време към РЗИ валят въпроси от представители на различни бизнеси, най-вече от страна на заведенията. Вчера след заседанието на оперативния щаб беше обявено, че от РЗИ ще дадат предписания на тези обекти.

Междувременно много хора се оплакват, че от вчера периодично нямат достъп до онлайн системата за издаване на сертификати.

Здравният министър д-р Стойчо Кацаров съобщи, че вероятно още днес заповедта с противоепидемичните мерки ще бъде допълнена и сертификатът за преболедуване ще е валиден за срок от 12 месеца, но само в рамките на страната. За поставилите първа доза от ваксината ще има документ, който да има същата функция на зелен сертификат, докато си поставят втората доза.

До понеделник при проверките от РЗИ на обектите, където се влиза само със зелен сертификат, при нарушения ще се издава само предписание.

По-късно стана ясно, че музеите и галериите в Димитровград няма да работят с посетители, защото служителите нямат зелени сертификати.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Никола
Никола
21.10.2021 16:08 16:08

Маниполираха ви набързо много сте прости ми те утре и поли ще ви накарат да сложите дупедавци

Бай Тошо
Бай Тошо
21.10.2021 20:13 20:13
Отговор до  Никола

Юруш тъпаци малоумни, каквото ви кажат и айде .

Анонимен
Анонимен
21.10.2021 22:52 22:52

Милиардите по света, които се ваксинираха определено са малоумни и манипулирани. В нормалните страни над 70% от хората също са малоумни и манипулирани. Само българинът е умен. Той няма да слуша какво му казват. Ето затова и държавата ни винаги ще бъде сред последните по развитие и добър живот.

musti
musti
21.10.2021 23:04 23:04
Отговор до  Анонимен

slu6ai anonimno mnogoumni4e s malko zadni4e,hodi se imunizirai,da ti cafne posle halkata kato malka dupka na gorsko jivotin4e i togava ela ni kaji na nas dali 6te sme s vaksina ili ne,mauk dolni4ak bezivesten!

JP
JP
22.10.2021 8:45 8:45

Дамгосаните овце ще пукнат до две години заради ваксините-ментета.

Анонимен
Анонимен
22.10.2021 11:53 11:53
Отговор до  JP

Ок

Back to top button