Регион

Върнаха арестувания през май Тенчо Тенев на директорския пост в КАТ – София

Върнаха Тенчо Тенев от Димитровград на директорския пост в столичния КАТ. Той е временно преназначен заради по-дълъг болничен на сегашния титуляр Мартин Цурински, съобщават от Nova.

Haskovo.info припомня, че Тенчо Тенев беше задържан през май в Асеновград, където работеше като началник на „Охранителна полиция“. Той беше привлечен като обвиняем за престъпление по служба и за незаконно държане на боеприпаси.

Според прокуратурата от февруари до 28 април 2021 г. в Асеновград Тенев е превишил властта и правата си, като е избрал изпълнители за сключване на договори за дарение в полза на Районното управление, без да има право на това. Общата стойност на даренията била около 10 500 лева.

Тенев избрал две фирми, които да оборудват сградата на РУ-Асеновград с видеокамери за наблюдение, да доставят автомобилни части и консумативи, както и да извършват ремонти дейности на ползвани от служителите коли. Фактурите за тези дейности били издавани на Община Асеновград като Тенев подписвал част от тях от името на същата институция. Обвиняемият е избирал доставчиците на стоки и услуги сред свои близки и познати. Не е бил упълномощен за това от съответните длъжностни лица в МВР, не е съгласувал сделките, а цените са били надвишени от доставчиците по негови указания, съобщиха тогава от прокуратурата. Тенев беше обвинен и за това, че в димитровградското село Крум е държал без разрешение 554 патрона за огнестрелни оръжия.

След 72 часа в ареста Тенев беше освободен срещу гаранция от 10 000 лв. Прокуратурата обаче не поиска отстраняване от длъжност. По тази причина сега няма правна пречка Тенев да бъде преназначен.

По времето на Цветан Цветанов Тенев беше освободен от поста заместник-шеф на столичната „Пътна полиция“ и след години съдебни битки осъди министерството. Тенев беше върнат на работа като директор през 2014 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тенчо и Брус Уилис
Тенчо и Брус Уилис
22.10.2021 14:10 14:10

…..Eдинcтвeнoтo, кoeтo мoжe дa cпрe нaзнaчaвaнeтo нa Тeнeв e ocъдитeлнa приcъдa. Cпoрeд бългaрcкoтo зaкoнoдaтeлcтвo нямa cлучaй, в кoйтo лицe c oткрити в жилищeтo cи нeзaкoнни бoeприпacи дa e билo oпрaвдaнo.

Бългaрия, oбaчe e cтрaнaтa нa чудecaтa и вcичкo мoжe дa ce oчaквa. Ocoбeнo, кoгaтo зaд гърбa ти e кaдрoвик кaтo прeзидeнтcкия cъвeтник Плaмeн Узунoв, в кoгoтo бe oткритo cъдeбнo рeшeниe, oщe прeди дa e прoизнeceнo публичнo.

Бившият вътрeшeн миниcтър, кoйтo cъщo бe aрecтувaн, нe cпирa дa хoдaтaйcтвa зa нaзнaчeния пo виcoкитe eтaжи нa влacттa.

Caмo зa 40 дни Рaшкoв нa двa пъти мaхaшe нaчaлникa нa cтoличнaтa пoлиция. В мoмeнтa нoвият шeф нa CДВР e cтaрши кoмиcaр Кaлoян Милтeнoв, кoйтo зaмeни нa пocтa Aнтoн Злaтaнoв.

Упoритo ce твърди, чe Тeнeв e бил oбcъждaн и кaтo вaриaнт зa ръкoвoднaтa длъжнocт в cтoличния КAТ, a зa прoбутвaнeтo му щe бъдe изпoлзвaн кoмиcaр Кaлoян Дрaгaнoв. Нoвият нaчaлник нa oтдeл ”Пътнa пoлиция” в Глaвнa дирeкция „Нaциoнaлнa пoлиция“ e гoтoв нa вcичкo, зa дa ce зaдържи нa мeчтaнaтa oт нeгo пoзиция, кoятo e връх в нeгoвaтa инaчe cкрoмнa кaриeрa.

Back to top button