Спорт

Тенис талант от Димитровград ще участва на турнир в академията на Рафаел Надал

Състезателят от тенис клуб „Димитровград“ Мартин Бонев ще участва в тазгодишния „Мастърс Киндер + 2021“, който ще се проведе в периода 6 – 9 ноември на кортовете в тенис-академията „Рафаел Надал“ в Майорка, съобщи за Haskovo.info председателят на клуба Олег Филев.

Общо 8 са момчетата и момичетата от България в четирите възрастови групи – 9, 10, 11 и 12 години, които са победители във веригата „Мастърс Киндер + 2021“ – България. Мартин е национален победител в групата на 12-годишните момчета, заедно с Александра Момчилова от София, която е победителка при момичетата от същата възраст.

Мачовете в академията ще се провеждат на твърда настилка, като сетовете ще се играят по новите правила на международната тенис федерация – два сета без точки за предимство и трети сет с тайбрек до 10.

Петото издание на веригата „Мастърс Киндер + 2021“ обхваща 13 европейски държави, като през този сезон в България се проведоха осем регионални издания. Мартин Бонев е участник в шест от тях.
Над 17 000 са участниците в четирите детски възрастови групи в европейски мащаб.

Важна особеност е, че мачовете от турнирите се провеждат без рефери, като това правило подпомага достигането на основната цел – честната игра между всички състезатели.

Талантливият шестокласник от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“ е част от националния отбор по тенис на корт, който неотдавна взе участие и в европейското отборно първенство за деца до 12 и 14 години в Румъния. Там отборът ни се класира на трето място.

От клуба благодарят на общината, общинския съвет и ръководството на ПМГ за помощта за участието на Мартин на този престижен турнир.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button