Хасково

10 свободни места за военнослужещи в Хасково

Конкурс за 260 войнишки длъжности във военните формирования от Сухопътните войски обявиха от Министерството на отбраната.

10 от свободните места са в хасковското военно формирование 52 740. По две са ваканатните места за помощник-гранатометчик и поставач на зенитна установка, а по едно са местата за пълнач на зенитна установка, младши мерач на тежка гранатохвъргачка, номер от разчет на тежка гранатохвъргачка, номер от разчет на минохвъргачка, младши механик-водач на МТЛБ, младши мерач на картечница.

Кандидатите трябва да имат средно или по-високо образование, да не са по-възрастни от 40 г., да са годни за военна служба, да не са осъждани, да нямат друго гражданство. Писмено заявление до командира на военното формирование се подава до 10 декември чрез Централно военно окръжие. Кандидатите за конкурса ще бъдат уведомени писмено от командира за датата, часа и мястото на явяване за провеждане на оценка на психологичната пригодност. Конкурсът включва изпит по физическа подготовка, тест за проверка на общата култура на кандидатите и събеседване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button