Регион

Военните започнаха ремонта на оградата по границата, ще е готова до края на годината

Започна ремонтът на компрометираните участъци от оградата по българо-турската граница. Той се извършва от военнослужещи. Участъкът между свиленградските села Сладун и Маточина, който беше пропаднал в началото на годината заради обилни валежи, вече е почти готов.

На място днес пристигнаха вътрешният и военният министри Бойко Рашков и Георги Панайотов, които обявиха, че до края на годината трябва да бъде завършен ремонтът на всички компрометирани участъци по цялата дъжина на оградата на територията на областите Хасково, Ямбол и Бургас.

Ограда

Haskovo.info припомня, че стопаннисването на съоръжението беше прехвърлено от областните управители към МВР, което пък взе решение да възложи ремонтните дейности на МО.

Вече няколко дни 350 военнослужещи участват в охраната на българо-турската граница заедно с гранична полиция. „Поискахме тази помощ, тъй като жандармерията има отговорност по охраната на изборите“, обяви вътрешният министър Бойко Рашков.

Само за последното денонощие на границата са спрени 192 опитали да влязат от Турция в България, обясниха от Гранична полиция. Това е станало след координация с тристранния център на Капитан Андреево, чрез който са били уведомени турските власти, които са върнали обратно мигрантите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button