Хасково

Подписаха договора за изграждането на закрития плувен басейн в Хасково

Договор за изграждането на закрития плувен басейн в Хасково подписаха кметът Станислав Дечев и управителят на фирмата изпълнител Михаил Александров, съобщават от общината.

Haskovo.info припомня, че идеята за изграждането на закрит плувен басейн в Хасково беше обявена от кмета в края на миналата година. След това зелена светлина даде общинският съвет. Изпълнителят е избран след проведена обществена поръчка, в която участваха 4 фирми.

Басейн

Първият етап от договора предвижда изготвяне на работен инвестиционен проект със срок до 40 дни. След одобряване и съгласуване по определения от закона ред и издаване на разрешително за строеж ще започнат същинските строителни дейности. Срокът за тяхното завършване е 365 дни. Общата стойност на договора за проектиране и изпълнение е 1 307 000 лв. без ДДС.

Плувният комплекс ще има два басейна. Големият ще е с размери 25м х 12.5м и дълбочина от 1.80м до 2.00м. Малкият басейн ще бъде с размери 10м х 10м и дълбочина от 0.80м до 1.20м. За двата басейна е планирана модерна система за филтрация. В комплекса ще има спортно оборудване и екипировка според изискванията на федерацията по плуване. За зрителите са предвидени три мобилни трибуни с общо 90 места.

В сградата ще има обслужващи помещения, санитарни възли, включително за хора с увреждания, съблекални за спортисти с оборудване в тях, душове, умивални, обходни пътеки. Предвидени са стаи за треньори по плуване, за дежурен спасител, лекарски кабинет, склад за дезинфектанти.

Комплексът в квартал „Каменни“ ще бъде газифициран от газопреносната мрежа на града. Предвижда се на терена да има паркинги, да се възстановят съществуващи и да се изградят нови спортни игрища за футбол, баскетбол и други спортове.

5 коментара

  1. то хора няма, те басейн ше праят! кой ше плува в него-юрдеците ли?

  2. големи стойки, големи чупки за пред камерите, а иначе града е жив кахър ама нали са изборни времена требе да се перчим и залъгваме населението, пфууу гербаджийска тъпотия ха дано ги изметем в неделя

    1. Ха дано,ама на да ли.Колкото по-малко измет като вас толкова по- добре.Ще ви върнем там където ви е мястото.

  3. Града е кахър защото хората му не ги бива. Злабни, завистливи и мързеливи. Това е факт. И който и да ви управлява ще останете нещастници и кауни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button