Регион

Димитровград договори 2-годишен гратисен период за цената на водата

Община Димитровград договори 2-годишен гратисен период на цената на водата на среща в министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщи за Haskovo.info кметът Иво Димов.

През този период цената на водата ще се образува на база себестойност. Към нея няма да се начисляват амортизационни разходи. Така при присъединяването на Димитровград към ВиК-Асоциацията ще се избегне шоково поскъпване на водата, която ще е значително по-евтина от хасковската. Предстои цената й да бъде изчислена, но предварителните очаквания са, че тя ще е около 2.50 лв. за кубик. Цената ще се калкулира на всеки 6 месеца.

От МРРБ съобщават, че споразумението ще бъде подготвено до края на деня. След това то трябва да бъде одобрено от общинския съвет в Димитровград, за да стане действащо от началото на следващата година. Така ще завърши процесът по консолидация на обособената територия на ВиК – Хасково.

След консолидацията ще е възможно освояването на европейски средства във ВиК – сектора. За постигане на съответствие със задължителните директиви на Европейския съюз в областта на водите за община Димитровград са необходими 179 млн. лева, а за област Хасково – 774 млн. лева, допълват от МРРБ.

МРРБ

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button