Хасково

Като игра и с помощта на лимон тестваха първолаците в хасковско училище

Още деца от 1 до 4 клас се завърнаха днес в класните стаи в Хасковска област.

Както Haskovo.info писа, вчера в 5 училища в региона малките ученици възстановиха присъствени занятия след тестване. В тези школа нямаше секции за изборите. 38 училища в областта възстановиха присъствените часове от днес.

Тестване

В хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“ първи часовете започнаха 3 паралелки първокласници. Преди тестването директорът на училището Гинка Райчева успокои децата, като им представи случващото се като част от една игра. След това с помощта на медицинските лица от училището, преподаватели, родители и студентки от Медицинския филиал децата бяха тествани. Тези от тях, които се затрудняваха да отделят слюнка бяха стимулирани от учител с помощта на лимон, което също беше забавно за малчуганите.

Райчева обясни пред Haskovo.info, че резултатите от тестовете са готови след 30 минути и после часовете могат да започнат. По-късно през деня ще бъдат тествани децата в 4 клас. От училището са решили второкласниците и третокласниците да се върнат в клас утре.

Haskovo.info припомня, че над 4 000 родители в Хасковска област разрешиха децата им да се върнат в клас след тестване. В петък на директорите на училищата бяха раздадени 13 260 теста.

По-късно от Регионалното управление на образованието съобщиха, че днес са тествани 3 107 ученици. Едно дете от начално училище „Захари Стоянов“ в Любимец е с положителен тест.

16 коментара

 1. Похвално за учителите, че започна да става потискащо от средновековни предразсъдъци сред уж интелигентни хора

 2. Е как стимулирани с лимон, нали не трябва да са яли и пили нищо поне 30 минути преди изследването? И като завалят положителните резултати и безкрайните карантини, единственото решение ще бъде любезно предложено – да бъдат ваксинирани децата. Гледайте по-далеч от носа си!

  1. Лимонът се реже пред тях, за да слюноотделят, а не го ядат.Малко мисъл никога не е излишна, преди да се изкажете.

 3. Не мога да повярвам, че Директорката изобщо си е направила труда да посети класната стая, имайки впредвид, че тя е доста неадекватна по принцип и освен да заплашва родителите, много хора друго не са видяли от нея. А за „сестрата „, която тества думи нямам, тя просто мрази деца, и не знам как изобщо се е съгласила да е вътре. Явно всички за снимките само са се наредили, а какво става всъщност… никой не знае.

  1. Така като чета какво сте писали, вероятно само Вие знаете какво става. Бъдете здрава и по-малко злобна! Ще се почувствате по-добре.

  2. Божидара, отговорът Ви звучи безкрайно грозен и некомпетентен. Не знам дали изобщо имате предишен или настоящ контакт с който и да е от ОУ “Климент Охридски”, но коментари от рода на “злобна” директорка и сестра, “мразеща децата” са много неподобаващи, защото не представяте нещата от реалната гледна точка :) Имате право на мнение, но бъдете идея по-запозната следващия път. Хубава вечер желая!

  3. Божидара, отговорът Ви звучи безкрайно грозен и некомпетентен. Не знам дали изобщо имате предишен или настоящ контакт с който и да е от ОУ “Климент Охридски”, но коментари от рода на “злобна” директорка и сестра, “мразеща децата” са много неподобаващи, защото не представяте нещата от реалната гледна точка :) Имате право на мнение, но бъдете идея по-запозната следващия път. Хубава вечер желая!

  4. Абсолютно сте права! Гинка Райчева просто за пореден път позьор, как и отива само, тя освен този талант както Вие сама казахте притежава и таланта да заплашва родители или да изнудва за пари, уж финансиране, но това финансиране не е свързано с училището, а с лично облагодетелстване! Все пак името е сериозно, както и нейната личност!

  1. Тази Иванова е възпитател на 1клас, нали? Тази женица ходи на работа само за заплатата….

   1. От тази женица учител не става! На 40 г. решила да стане даскал. Да отива, да си продава китките, където е била и където и е мястото!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button